დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა

გამოწვევები სურსათის უვნებლობაში

  ზოგჯერ საკვები, რომელსაც ჩვენ გვიყვარს და გვჯერა რომ კარგი ჯანმრთელობისთვის, დაბინძურებულია მიკრობებით, რომლებიც იწვევენ ავადმყოფობას და შეიძლება სასიკვდილოც კი იყოს. მეტი პროგრესია საჭირო ადამიანების დასაცავად და საკვებით გამოწვეული დაავადებების შესამცირებლად.
სურსათის უვნებლობის ახალი გამოწვევები კვლავ გაჩნდება, ძირითადად:
◾️ ცვლილებები ჩვენი საკვების წარმოებასა და მიწოდებაში, მათ შორის მეტი იმპორტირებული საკვები.
◾️ გარემოში ცვლილებები, რაც იწვევს საკვების დაბინძურებას.
◾️ მრავალსახელმწიფოებრივი ეპიდემიის უკეთ გამოვლენა.
◾️ ახალი და განვითარებადი ბაქტერიები, ტოქსინები და ანტიბიოტიკების რეზისტენტულობა.
◾️ ცვლილებები მომხმარებელთა პრეფერენციებსა და ჩვევებში.
◾️ ცვლილებები ტესტებში, რომლებიც დიაგნოსტირებენ საკვებისმიერ დაავადებას.

 
◾️ ანტიმიკრობული რეზისტენტობა: http://www.qcc.ge/ka/insight/69
◾️ კულტურისგან დამოუკიდებელი დიაგნოსტიკური ტესტები: http://www.qcc.ge/ka/insight/70
◾️ როგორ ბინძურდება საკვები: http://www.qcc.ge/ka/insight/71
◾️ ნედლი რძე: http://www.qcc.ge/ka/insight/72


წყარო: CDC (Centers for Disease Control and Prevention)
 
გამოწვევები სურსათის უვნებლობაში