როგორ გავხდეთ HACCP-ის ლიდერი ?
300 Gel
HACCP-ის კურსის გავლის შემდეგ მონაწილეები შეძლებენ:
- მოახდინონ ნებისმიერი ტიპის სურსათის უვნებლობის საფრთხის იდენტიფიცირება;
- შეაფასონ ობიექტის საწარმოო და ჰიგიენის პრაქტიკის არსებული მდგომარეობა და შესაბამისობა სურსათის უვნებლობის მოთხოვნებთან (GPM/GHP);
- დააკომპლექტონ ნებისმიერი ტიპის ორგანიზაციაში HACCP-ის სისტემის გუნდი და მართოს დირექტორთან შეთანხმებით;
- შეიმუშავონ საწარმოებელი პროდუქტების სპეციფიკაციები, წარმოების ბლოკ-სქემები;
- ჩაატარონ შესაბამისი საფრთხის ანალიზი; დაადგინონ საკონტროლო და კრიტიკული საკონტროლო წერტილები;
- დაადგინონ შესაბამისი კონტროლის/საფრთხის პრევენციის პროცედურები; წერილობით აღწერონ და დაადგინონ ორგანიზაციაში სურსათის უვნებლობის სისტემის გამართულად მუშაობისთვის ყველა აუცილებელი პროცედურა.
- მონაწილეები მიიღებენ ქართულ ენაზე ნათარგმნ კოდექს, დამხმარე მასალას, (ე.წ. HAND OUT), რომლებშიც იმუშავებენ 2 დღის განმავლობაში.
პირველი დღე:4სთ
- მისალმება, გაცნობა და წარდგენა;
- სურსათისა და სურსათის ტარის წარმოებასთან დაკავშირებული საერთაშორისო სტანდარტების HACCP, ISO 9001, ISO 22000, HACCP, BRC, FSSC, GLOBAL GAP-ის მოკლე მიმოხილვა და სერტიფიცირებული ბიზნესოპერატორების უპირატესობები ბაზარზე;
- სურსათისა და სურსათის ტარის წარმოებასთან ადგილობრივი კანონმდებლობის მოთხოვნების მიმოხილვა;
- საწარმოო პროცესზე, სურსათის უვნებლობასა და ხარისხზე მოქმედი ფაქტორები;
- წარმოების სანიმუშო პრაქტიკა და წარმოების მაღალჰიგიენური მეთოდები (GPM/GHP);
მეორე დღე:4სთ
- Haccp-ის სისტემის შექმნა და მისი საერთაშორისო აღიარება;
- პროდუქციის სპეციფიკაციების შემუშავება;
- პროდუქციის ტექნოლოგიური ბარათების შემუშავება;
- საფრთხის ანალიზის ჩატარება;
- კრიტიკული საკონტროლო და საკონტროლო წერტილების დადგენა;
- წარმოების ბლოკ-სქემის შექმნა;
- HACCP-ის გეგმის შედგენა;
- ვალიდაცია და ვერფიკაციის პროცედურების ჩატარება;
შეძენა
დამატება