დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა
სასწავლო კურსი როგორ გავხდეთ  HACCP-ის ლიდერი

სასწავლო კურსი როგორ გავხდეთ HACCP-ის ლიდერი

1400 Gel
 
გთავაზობთ ორ თვიან HACCP-ის ლიდერის მოსამზადებელ კურსს, რომელსაც გაუძღვება კვების ტექნოლოგიის მაგისტრი, მენეჯმენტის სისტემების კონსულტანტი და სურსათის უვნებლობის ექსპერტი - ქრისტინე ჯულაყიძე.
კურსის მიზანია:
სასურსათო წარმოების სექტორში ჩართული ორგანიზაციებისთვის, მენეჯერებისთვის, სუპერვაიზერებისთვის, რათა მათ უზრუნველჰყონ საკანონმდებლო მოთხოვნებთან შესაბამისობა, შეიმუშაონ და დანერგონ სხვადასხვა ტიპის ორგანიზაციებში HACCP სისტემა.
საწავლო პროგრამა შედგება შემდეგი საკითხებისგან:
-სურსათისა და სურსათის ტარის გადამუშავებასთან დაკავშირებული ადგილობრივი საკანონმდებლო და საერთაშორისო მოთხოვნები;
-საკანონმდებლო მოთხოვნები პირველად წარმოებაში;
-სურსათის ფალსიფიცირება;
-სურსათის უვნებლობის საერთაშორისო სტანდარტები;პრე-რეკვიზიტული პროგრამები;
-კოდექს ალიმენტარიუსის სახელმძღვანელო;
-პრე-რეკვიზიტული პროგრამების საფრთხის ანალიზისა და გეგმის შემუშავება;
-ჰასპის გუნდის დანიშვნა და ფუნქცია მოვალეობის დაკისრება;
-კვარტლური ლაბორატორიული ანალიზის გეგმის შედგენა და შედეგების ინტერპრეტაცია;.
-კალიბრაციისა და ტექნიკური სერვისის მნიშვნელობა;
-მზა პროდუქტების ტექნოლოგიური ბარათების, სპეციფიკაციების, საფრთხის ანალიზის, ჰასპის გეგმის, ვერიფიკაცია ვალიდაციის დოკუმენტაციის შემუშავება;
-სასურსათო პროდუქტის ენერგეტიკული ღირებულების დათვლა და ეტიკეტის შემუშავება;          
-კურსისთვის შემუშავებული ჰასპის სისტემის პროცედურების განხილვა;     
კურსის ხანგრძლივობა: 2 თვე (18 დღე), 20:00-22:00 სთ-მდე:
ინფორმაციისთვის ან ტრენინგზე დასარეგისტრირებლად დაგვიკავშირდით:
[email protected]
+995 551 088809

 
N მეცადინეობის ტიპი
თემა
დავალება
1
 


ლექცია 1
მისალმება, გაცნობა, მიზნებისა და მოლოდინების იდენტიფიცირება
„HACCP სისტემის პრე-რეკვიზიტული პროგრამები კოდექს ალიმენტარიუსის მიხედვით“
დავალება: HACCP კოდექსის ქართულენოვანი  ვერსიის გაცნობა - სურსათის ჰიგიენის ზოგადი პრინციპები CXC 1-1969 ;
 
2



ლექცია 2
„სურსათის უვნებლობის საკანონმდებლო მოთხოვნების მიმოხილვა“ სექტორების მიხედვით:
  1. საზოგადოებრივი კვების სექტორი;
  2. პირველადი წარმოება;
  3. შესაფუთი მასალის წარმოება;
  4. სასწყობე და საცალო სარეალიზაციო მიმართულება;

დავალება 1 :  შესაბამისი საკანონმდებლო აქტების გაცნობა https://nfa.gov.ge/Ge/Legislation ;
დავალება 2 :
კითხვარი (# 173 და  301)

 
3


ლექცია 3
ტექნიკური რეგლამენტი - „მომხმარებლისათვის სურსათის შესახებ ინფორმაციის მიწოდების თაობაზე“
  1. სარეალიზაციო პროდუქტის ეტიკეტის შემუშავება;
  2. სასურსათო პროდუქტის კალორაჟის დათვლა;
  3. სასურსათო პროდუქტის ვადის განსაზღვრა;
დავალება 1 :
  • “სურსათის ვარგისიანობის ვადის განსაზღვრა“ - სახელმძღვანელო გვ 2- 32.
4





ლექცია 4
განვლილი მასალის შეჯამება, კითხვების განხილვა, დავალებების შესრულება პრაქტიკუმზე განსახილველი პოსტერ-დავალებები:
  1. პოსტერი - სასწყობე სივრცეში შეუსაბამობის აღმოჩენა;
  2. პოსტერი - სამზარეულოს სივრცეში შეუსაბამობის აღმოჩენა;
  3. შემთხვევის გამოძიება;
  4. დავალება - „სურსათის უვნებლობის მითები თუ რეალობა“
დავალება 1 „სურსათის დამუშავების სახელმძღვანელო, ფერმიდან სუფრამდე“ - გაცნობა
5

ლექცია 5
Iso 22001/Ts-ის მიხედვით პრე-რეკვიზიტული პროგრამები; დავალება:
„ტესტი ზოგადი პრე-რეკვიზიტული მოთხოვნები“
 
6
ლექცია 6
GLOBAL GAP, ISO 22000:2018 FSMS - სტანდარტი/ ISO 9001:2015 QMS- სტანდარტების ზოგადი მიმოხილვა დავალება:
„ტესტი სურსათის უვნებლობის მოთხოვნები“
7

  ლექცია 7
  • ცხოველის კვების კარგი პრაქტიკის კოდექსი;
  • ჰიგიენის პრაქტიკის კოდექსი რძისა და რძის პროდუქტებისათვის CAC/RCP 57-2004;
  • ჰიგიენის პრაქტიკის კოდექსი ხორცის წარმოებისთვის CAC/RCP 58-2005;
 
8
ლექცია 8
პროცედურები, სტანდარტული საოპერციო მეთოდებისა და ხარისხის ინსტრუქციების დაწესება, კოდექსის  მოთხოვნების  პრაქტიკული ინტერპრეტაცია დავალება: ყოველდღიური ინსტრუქციის შემუშავება CANVA-ში
9
ლექცია 9
სტანდარტული საოპერაციო მეთოდები“
1-10 პროცედურის განხილვა
 
10
ლექცია 10
სტანდარტული საოპერაციო მეთოდები“
11-20  პროცედურის განხილვა
 
11
ლექცია 11
სტანდარტული საოპერაციო მეთოდები“
21-30  პროცედურის განხილვა
დავალება: სტანდარტული საოპერაციო მეთოდის შემუშავება
12
ლექცია 12
„სტანდარტული საოპერაციო მეთოდის განხილვა“ „თორმეტი ნაბიჯი ჰასპის სისტემის დასანერგად“  
13
ლექცია 13
„თორმეტი ნაბიჯი ჰასპის სისტემის დასანერგად“  
14
ლექცია 14
„პროდუქტის სპეციფიკაციისა და ტექნოლოგიური ბარათის შემუშავება“  
15
ლექცია 15
„ტექნოლოგიური სქემების შემუშავება“, Input, Output, Outcome, Impact-ის იდენტიფიცირება; დავალება: ტექ. სქემის შემუშავება draw.io;
16
ლექცია 16
„საფრთხის ანალიზის მეთოდოლოგიის გაცნობა,  საფრთხის ანალიზის ჩატარება, HACCP-ის გეგმის დაწესება“  
17

ლექცია 17
„საფრთხის ანალიზისა და ჰასპის გეგმის შემუშავება“ დავალება პროექტი: ინდივიდუალურ თემებზე HACCP სისტემის ტექ სქემის, საფრთხის ანალიზისა და ჰასპის გეგმის შემუშავება;
 
18
ლექცია 18
„შესრულებული პროექტის წარდგენა“  
19
ლექცია 19
ვერიფიკაციის პროგრამისა და ვალიდაციის გეგმის შეგდენა  
20
ფინალური გამოცდა
აუდიტორიაში შეხვედრა, ფინალური გამოცდა  


 
შეძენა დამატება