დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა

სასწავლო კურსი როგორ გავხდეთ HACCP-ის ლიდერი

ქრისტინე ჯულაყიძე

ქრისტინე ჯულაყიძე

სასწავლო კურსი როგორ გავხდეთ  HACCP-ის ლიდერი

დეტალური ინფორმაცია

გთავაზობთ ორ თვიან HACCP-ის ლიდერის მოსამზადებელ კურსს, რომელსაც გაუძღვება კვების ტექნოლოგიის მაგისტრი, მენეჯმენტის სისტემების კონსულტანტი და სურსათის უვნებლობის ექსპერტი - ქრისტინე ჯულაყიძე.
კურსის მიზანია:
სასურსათო წარმოების სექტორში ჩართული ორგანიზაციებისთვის, მენეჯერებისთვის, სუპერვაიზერებისთვის, რათა მათ უზრუნველჰყონ საკანონმდებლო მოთხოვნებთან შესაბამისობა, შეიმუშაონ და დანერგონ სხვადასხვა ტიპის ორგანიზაციებში HACCP სისტემა.
საწავლო პროგრამა შედგება შემდეგი საკითხებისგან:
-სურსათისა და სურსათის ტარის გადამუშავებასთან დაკავშირებული ადგილობრივი საკანონმდებლო და საერთაშორისო მოთხოვნები;
-საკანონმდებლო მოთხოვნები პირველად წარმოებაში;
-სურსათის ფალსიფიცირება;
-სურსათის უვნებლობის საერთაშორისო სტანდარტები;პრე-რეკვიზიტული პროგრამები;
-კოდექს ალიმენტარიუსის სახელმძღვანელო;
-პრე-რეკვიზიტული პროგრამების საფრთხის ანალიზისა და გეგმის შემუშავება;
-ჰასპის გუნდის დანიშვნა და ფუნქცია მოვალეობის დაკისრება;
-კვარტლური ლაბორატორიული ანალიზის გეგმის შედგენა და შედეგების ინტერპრეტაცია;.
-კალიბრაციისა და ტექნიკური სერვისის მნიშვნელობა;
-მზა პროდუქტების ტექნოლოგიური ბარათების, სპეციფიკაციების, საფრთხის ანალიზის, ჰასპის გეგმის, ვერიფიკაცია ვალიდაციის დოკუმენტაციის შემუშავება;
-სასურსათო პროდუქტის ენერგეტიკული ღირებულების დათვლა და ეტიკეტის შემუშავება;          
-კურსისთვის შემუშავებული ჰასპის სისტემის პროცედურების განხილვა;     
კურსის ხანგრძლივობა: 2 თვე (18 დღე), 20:00-22:00 სთ-მდე:
ინფორმაციისთვის ან ტრენინგზე დასარეგისტრირებლად დაგვიკავშირდით:
info@qcc.ge
+995 551 088809


კურსის სილაბუსი
N მეცადინეობის ტიპი თემა დავალება
1
ლექცია 1

მისალმება, გაცნობა, მიზნებისა და მოლოდინების იდენტიფიცირება

სურსათის უვნებლობისა და HACCP სისტემის ისტორია (Codex Alimentarius, ISO 22000, GFSI, FSMA, EU laws, key definitions)
 
 
2
 


ლექცია 2

„წინასწარი აუცილებელი პროგრამები კოდექს ალიმენტარიუსის მიხედვით“
GMP, GHP, sanitation, pest control, traceability, supplier control.

 
ტესტი: წინასწარი აუცილებელი პროგრამების თვითშემოწმებისთვის;
3
ლექცია 3
„HACCP სისტემის მოსამზადებალი სამუშაოები, 5 ეტაპი და 7 პრინციპი“
 
 
4
ლექცია 4
„სექტორული სპეციფიკაციებისა და ტექნოლოგიური სქემების შემუშავება“  
5

ლექცია 5
„სექტორული სპეციფიკაციებისა და ტექნოლოგიური სქემების შემუშავება“  
6

ლექცია 6


„სურსათის უვნებლობის საფრთხეები (ფიზიკური, ქიმიური და ბიოლოგიური) და რისკები“
დავალება: საფრთხეების იდენტიფიცირება.
  1. პოსტერი - სასწყობე სივრცეში შეუსაბამობის აღმოჩენა;
  2. პოსტერი - სამზარეულოს სივრცეში შეუსაბამობის აღმოჩენა;
  3. შემთხვევის გამოძიება;
  4. დავალება - „სურსათის უვნებლობის მითები თუ რეალობა“
7

ლექცია 7


„საფრთხის ანალიზის მეთოდოლოგია, საფრთხის ანალიზისა და ჰასპის გეგმების შემუშავება“
დავალება: Product specification, Flow chart, HACCP Plan, Hazard analysis.
8


ლექცია 8



„დავალების განხილვა“
 
9
ლექცია 9
„სურსათის უვნებლობის საკანონმდებლო მოთხოვნების მიმოხილვა“ სექტორების მიხედვით:
  1. საზოგადოებრივი კვების სექტორი;
  2. პირველადი წარმოება;
  3. შესაფუთი მასალის წარმოება;
სასაწყობე და საცალო სარეალიზაციო მიმართულება;


 
10


ლექცია 10
ტექნიკური რეგლამენტი - „მომხმარებლისათვის სურსათის შესახებ ინფორმაციის მიწოდების თაობაზე“
  1. სარეალიზაციო პროდუქტის ეტიკეტის შემუშავება;
  2. სასურსათო პროდუქტის კალორაჟის დათვლა;
  3. სასურსათო პროდუქტის ვადის განსაზღვრა;
დავალება 1 :
  • “სურსათის ვარგისიანობის ვადის განსაზღვრა“ - სახელმძღვანელო გვ 2- 32.
11





ლექცია 11
განვლილი საკანონმდებლო მასალის შეჯამება, კითხვების განხილვა, დავალებების შესრულება დავალება 1 – „სურსათის დამუშავების სახელმძღვანელო, ფერმიდან სუფრამდე“ - გაცნობა








 
12

ლექცია 12
პროცედურებისა და დანართების  სტრუქტურა და ნიშანდება
სტანდარტული საოპერაციო მეთოდები“
1-10 პროცედურის განხილვა
 
 
13
ლექცია 13
სტანდარტული საოპერაციო მეთოდები“
11-20  პროცედურის განხილვა
 
14 ლექცია 14 სტანდარტული საოპერაციო მეთოდები“
21-30  პროცედურის განხილვა
დავალება: სტანდარტული საოპერაციო მეთოდის შემუშავება;
დავალება: ყოველდღიური ინსტრუქციის შემუშავება CANVA-ში
 
15
ლექცია 15
ვერიფიკაციის პროგრამისა და ვალიდაციის გეგმის შეგდენა  
16
ლექცია 16
შემუშავებული სოპის განხილვა,
შეჯამება: „თორმეტი ნაბიჯი ჰასპის სისტემის დასანერგად“
მე-14 ლექციის დავალების განხილვა
17
ლექცია 17
„მასალის გამეორება, ფინალური გამოცდის თემებზე მუშაობა“  
18
ლექცია 18
„ფინალური გამოცდის სიმულაცია“  
19
ფინალური გამოცდა
აუდიტორიაში შეხვედრა, ფინალური გამოცდა  
1400 GEL

დარეგისტრირდი კურსზე

შეავსეთ მოცემული ველები