დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა
სასწავლო კურსი როგორ გავხდეთ  HACCP-ის ლიდერი

სასწავლო კურსი როგორ გავხდეთ HACCP-ის ლიდერი

1400 Gel
გთავაზობთ ორ თვიან HACCP-ის ლიდერის მოსამზადებელ კურსს, რომელსაც გაუძღვება კვების ტექნოლოგიის მაგისტრი, მენეჯმენტის სისტემების კონსულტანტი და სურსათის უვნებლობის ექსპერტი - ქრისტინე ჯულაყიძე.
კურსის მიზანია:
სასურსათო წარმოების სექტორში ჩართული ორგანიზაციებისთვის, მენეჯერებისთვის, სუპერვაიზერებისთვის, რათა მათ უზრუნველჰყონ საკანონმდებლო მოთხოვნებთან შესაბამისობა, შეიმუშაონ და დანერგონ სხვადასხვა ტიპის ორგანიზაციებში HACCP სისტემა.
საწავლო პროგრამა შედგება შემდეგი საკითხებისგან:
-სურსათისა და სურსათის ტარის გადამუშავებასთან დაკავშირებული ადგილობრივი საკანონმდებლო და საერთაშორისო მოთხოვნები;
-საკანონმდებლო მოთხოვნები პირველად წარმოებაში;
-სურსათის ფალსიფიცირება;
-სურსათის უვნებლობის საერთაშორისო სტანდარტები;პრე-რეკვიზიტული პროგრამები;
-კოდექს ალიმენტარიუსის სახელმძღვანელო;
-პრე-რეკვიზიტული პროგრამების საფრთხის ანალიზისა და გეგმის შემუშავება;
-ჰასპის გუნდის დანიშვნა და ფუნქცია მოვალეობის დაკისრება;
-კვარტლური ლაბორატორიული ანალიზის გეგმის შედგენა და შედეგების ინტერპრეტაცია;.
-კალიბრაციისა და ტექნიკური სერვისის მნიშვნელობა;
-მზა პროდუქტების ტექნოლოგიური ბარათების, სპეციფიკაციების, საფრთხის ანალიზის, ჰასპის გეგმის, ვერიფიკაცია ვალიდაციის დოკუმენტაციის შემუშავება;
-სასურსათო პროდუქტის ენერგეტიკული ღირებულების დათვლა და ეტიკეტის შემუშავება;          
-კურსისთვის შემუშავებული ჰასპის სისტემის პროცედურების განხილვა;     
კურსის ხანგრძლივობა: 2 თვე (18 დღე), 20:00-22:00 სთ-მდე:
ინფორმაციისთვის ან ტრენინგზე დასარეგისტრირებლად დაგვიკავშირდით:
info@qcc.ge
+995 551 088809


კურსის სილაბუსი
N მეცადინეობის ტიპი თემა დავალება
1
ლექცია 1

მისალმება, გაცნობა, მიზნებისა და მოლოდინების იდენტიფიცირება

სურსათის უვნებლობისა და HACCP სისტემის ისტორია (Codex Alimentarius, ISO 22000, GFSI, FSMA, EU laws, key definitions)
 
 
2
 


ლექცია 2

„წინასწარი აუცილებელი პროგრამები კოდექს ალიმენტარიუსის მიხედვით“
GMP, GHP, sanitation, pest control, traceability, supplier control.

 
ტესტი: წინასწარი აუცილებელი პროგრამების თვითშემოწმებისთვის;
3
ლექცია 3
„HACCP სისტემის მოსამზადებალი სამუშაოები, 5 ეტაპი და 7 პრინციპი“
 
 
4
ლექცია 4
„სექტორული სპეციფიკაციებისა და ტექნოლოგიური სქემების შემუშავება“  
5

ლექცია 5
„სექტორული სპეციფიკაციებისა და ტექნოლოგიური სქემების შემუშავება“  
6

ლექცია 6


„სურსათის უვნებლობის საფრთხეები (ფიზიკური, ქიმიური და ბიოლოგიური) და რისკები“
დავალება: საფრთხეების იდენტიფიცირება.
  1. პოსტერი - სასწყობე სივრცეში შეუსაბამობის აღმოჩენა;
  2. პოსტერი - სამზარეულოს სივრცეში შეუსაბამობის აღმოჩენა;
  3. შემთხვევის გამოძიება;
  4. დავალება - „სურსათის უვნებლობის მითები თუ რეალობა“
7

ლექცია 7


„საფრთხის ანალიზის მეთოდოლოგია, საფრთხის ანალიზისა და ჰასპის გეგმების შემუშავება“
დავალება: Product specification, Flow chart, HACCP Plan, Hazard analysis.
8


ლექცია 8



„დავალების განხილვა“
 
9
ლექცია 9
„სურსათის უვნებლობის საკანონმდებლო მოთხოვნების მიმოხილვა“ სექტორების მიხედვით:
  1. საზოგადოებრივი კვების სექტორი;
  2. პირველადი წარმოება;
  3. შესაფუთი მასალის წარმოება;
სასაწყობე და საცალო სარეალიზაციო მიმართულება;


 
10


ლექცია 10
ტექნიკური რეგლამენტი - „მომხმარებლისათვის სურსათის შესახებ ინფორმაციის მიწოდების თაობაზე“
  1. სარეალიზაციო პროდუქტის ეტიკეტის შემუშავება;
  2. სასურსათო პროდუქტის კალორაჟის დათვლა;
  3. სასურსათო პროდუქტის ვადის განსაზღვრა;
დავალება 1 :
  • “სურსათის ვარგისიანობის ვადის განსაზღვრა“ - სახელმძღვანელო გვ 2- 32.
11





ლექცია 11
განვლილი საკანონმდებლო მასალის შეჯამება, კითხვების განხილვა, დავალებების შესრულება დავალება 1 – „სურსათის დამუშავების სახელმძღვანელო, ფერმიდან სუფრამდე“ - გაცნობა








 
12

ლექცია 12
პროცედურებისა და დანართების  სტრუქტურა და ნიშანდება
სტანდარტული საოპერაციო მეთოდები“
1-10 პროცედურის განხილვა
 
 
13
ლექცია 13
სტანდარტული საოპერაციო მეთოდები“
11-20  პროცედურის განხილვა
 
14 ლექცია 14 სტანდარტული საოპერაციო მეთოდები“
21-30  პროცედურის განხილვა
დავალება: სტანდარტული საოპერაციო მეთოდის შემუშავება;
დავალება: ყოველდღიური ინსტრუქციის შემუშავება CANVA-ში
 
15
ლექცია 15
ვერიფიკაციის პროგრამისა და ვალიდაციის გეგმის შეგდენა  
16
ლექცია 16
შემუშავებული სოპის განხილვა,
შეჯამება: „თორმეტი ნაბიჯი ჰასპის სისტემის დასანერგად“
მე-14 ლექციის დავალების განხილვა
17
ლექცია 17
„მასალის გამეორება, ფინალური გამოცდის თემებზე მუშაობა“  
18
ლექცია 18
„ფინალური გამოცდის სიმულაცია“  
19
ფინალური გამოცდა
აუდიტორიაში შეხვედრა, ფინალური გამოცდა  
შეძენა დამატება